/Uw winkelwagen is leeg

Uw online shop voor uw bouwmachines

Kwartsstof een vergeten risico

Door zagen, slijpen, frezen of hakken in steenachtige materialen ontstaat kwartsstof. Het gevaar schuilt vooral in het feit dat op het ogenblik dat je geen stof meer ziet enkel nog de inadembare deeltjes in de lucht hangen. Wetenschappelijk onderzoek toont dan ook aan dat langdurige blootstelling aan dit kwartsstof aanleiding kan geven tot ernstige gezondheidsproblemen zoals longaandoeningen, irritatie van de luchtwegen en kanker.

Een goede bescherming tegen dit stof tijdens het werken met bouwmaterialen kan heel  wat problemen voorkomen. Het is ook bij wet verplicht om stof beperkende maatregelen te nemen. De werkgever moet er namelijk voor zorgen dat de blootstelling aan schadelijk stof, zoals kwartsstof, onder een vastgestelde hoeveelheid blijft. Daarnaast zijn er heel wat persoonlijke maatregelen die kunnen genomen worden zoals het gebruik van een masker. Onderzoek wijst echter uit dat weinig bouwvakkers zich bewust zijn van het gevaar en zich hier dan ook niet of onvoldoende tegen beschermen. Bovendien worden machines die stof afzuigen in minder dan de helft van de gevallen gebruikt met als gevolg dat niet alleen de bouwvakker in kwestie maar ook zijn directe omgeving blootgesteld worden aan een te hoge concentratie kwartsstof.

Een goede persoonlijke bescherming in combinatie met stof beperkende apparatuur op de werkvloer is dus geen overbodige luxe om op lange termijn ernstige gezondheidsproblemen te voorkomen.

Wij bieden u de perfecte bouwstof oplossing zowel in verhuur als verkoop. Bescherm uw werknemers en bel ons vandaag nog voor uw bestelling of voor verder advies. Onze specialisten staan ter uwer beschikking.