/Uw winkelwagen is leeg

Uw online shop voor uw bouwmachines

Axiaalventilatoren van topkwaliteit

Pagina's

 

Bouwen of renoveren: het is een proces dat gesmeerd moet lopen, zodat de planning geen vertraging oploopt. Daarom is het ook belangrijk dat muren en vloeren zo snel mogelijk drogen. Dankzij een axiaalventilator, gecombineerd met een bouwdroger, geven pleister en chape veel sneller hun vocht af.

Om een ruimte te drogen na chape- of pleisterwerken, is vooral een bouwdroger van essentieel belang. Maar als u zijn ontvochtigingscapaciteit wenst te optimaliseren, kunt u die combineren met een axiaalventilator. Want ventilatie versterkt het uitdampen van het te drogen materiaal.

De werking van een axiaalventilator

Luchtbeweging zorgt voor betere verdamping, omdat vochtige lucht aan het te drogen oppervlak op die manier vervangen wordt door droge lucht. Zo kan er opnieuw vocht vrijkomen. Vooral in grote ruimtes komt een axiaalventilator heel goed van pas, omdat grote hoeveelheden lucht dan kunnen circuleren.

Ventilator voor stofafzuiging

Als ‘versterking’ van een bouwdroger is een axiaalventilator dus heel geschikt. Maar dit toestel kan ook ingezet worden voor stofafzuiging, heel belangrijk bij bouwen of renoveren. Kwartstof dat vrijkomt door slijpen en zagen, kan namelijk op lange termijn allerlei longaandoeningen veroorzaken. RT Verkoop heeft verschillende stofafzuigingsets in huis, die in staat zijn om grote hoeveelheden stof af te voeren van de werkplek. Wanneer de ruimtetemperatuur in bedrijfsgebouwen daarbij te hoog oploopt, kan een axiaalventilator  het nodige soelaas bieden.

We vertellen u graag alles over de voordelen van deze ventilatoren. Dat kan telefonisch of per mail, of in onze zaak.