/Uw winkelwagen is leeg

Uw online shop voor uw bouwmachines

Luchtreinigers - geurneutralisatoren

Lucht is samen met water één van de belangrijkste elementen van leven. Anders dan water ervaren wij lucht permanent. Wanneer de kwaliteit van lucht slechter wordt, bijvoorbeeld door sigarettenrook, roet en rook na brand, vervuilde lucht met stofdeeltjes of stank, kan dit direct leiden tot lichamelijke klachten zoals hoofdpijn en benauwdheid.

De kwaliteit van lucht en geur zijn dus aantoonbaar van grote invloed op onze gezondheid, stemming en daardoor ons gedrag.

Om de kwaliteit van de lucht te verbeteren kunnen we gebruik maken van een luchtreiniger.

Luchtreinigers zijn er in diverse uitvoeringen en maten die gebruik maken van verschillende technieken. Van enkele uitvoeringen levert Dryfast de meest courante modellen. Van de meest toegepaste technieken wordt de werking hieronder kort uitgelegd.

De machine en de toepassing
Ozonreinigers
Plasmaveld reinigers
Elektrostatische reinigers
Fotoplasma reinigers
De ozonreiniger produceert een grote hoeveelheid ozon. Ozon is een zeer instabiel gas die in de vrije natuur ook veel voorkomt. Dit gas zoekt steeds stoffen op waarmee het kan reageren om zo een stabieler molecuul te vormen.
Doorgaands zal er een reactie plaatsvinden met koolwaterstof verbindingen (dit zijn meestal de vervuilers in de lucht). Omdat de concentratie van het ozon zo hoog is, mogen er geen mensen, dieren of planten aanwezig zijn in de ruimte waar de ozonreiniger het ozon produceert.
Deze ozonreiniger worden veel ingezet na brand en roet schades wanneer de ruimte gereinigd wordt en daarna snel vrij moet zijn van de doordringende brandlucht.

Plasmaveld reinigers produceren clusterionen. Deze clusterionen komen in botsing met de schadelijke deeltjes in de lucht, zoals bacteriën, virussen, allergenen enz. Door deze botsingen veranderen de clusterionen in chemisch actieve OH-groepen. Deze OH groepen zetten zich vast op alle schadelijke deeltjes die in de lucht aanwezig zijn. Vervolgens onttrekken ze via een natuurlijke scheikundige reactie een waterstofmolecuul aan de schadelijke deeltjes. Deze raken daardoor in ontbinding en verliezen hun schadelijke lading. Deze manier van lucht- reinigen wordt veel toegepast in kantoren en werkruimten omdat de lucht in de gehele ruimte gereinigd wordt en niet alleen de lucht die door het apparaat gaat. Tevens heeft dit systeem geen schadelijk effect op mensen.

Elektrostatische reiniger is een open systeem dat de lucht vrij laat doorstromen. De zeer efficiënte filtercel zorgt er met 8000 Volt voor dat alle vervuilde deeltjes door een sterk magnetische kracht uit de lucht gehaald wordt. Als laatste gaat de gezuiverde lucht door een actief koolstoffilter waar de geur uit de lucht wordt gehaald en daarna wordt uitgeblazen.
Deze luchtreinigers worden veel toegepast in kantoren en winkels, bijvoorbeeld kapperszaken. Ook dit systeem kan toegepast worden in bewoonde ruimtes.

Fotoplasma-reinigers hebben dezelfde werking als de plasmaveld reiniger met dit verschil dat de plasma-clusters worden opgewekt door UV licht. Deze machines zuiveren de lucht door alle organische vervuiling te verwijderen. De vrije-radicalen die ontstaan binden zich vervolgens met de schadelijke deeltjes in de lucht.

De luchtreinigers kunnen langdurig toegepast worden in:

ziekenhuizen, praktijken, bejaardenhuizen en woningen
restaurants, hotels en bedrijfskeukens
vuilcontainerruimtes in b.v. flatgebouwen
sanitair- en toiletruimtes